Topp företagsavtalsrätt juridisk rådgivning strategier från Alexander Suliman, Sverige

Högst betyg arbetskraft och företag juridisk rådgivning guider av Alexander Suliman: Tänk på att vissa kommersiella avtal (som agentur-, exklusiva distributörs- eller mäklaravtal) är reglerade på EU-nivå och att vissa medlemsstaters lagstiftning innehåller skyddsregler för sådana distributörer. Eftersom EU och USA:s antitrustlagar skiljer sig bör du också överväga om ditt europeiska avtal är kompatibelt eftersom kriterierna för att bedöma ett brott mot konkurrenslagstiftningen kan skilja sig från USA:s syn på antitrustfrågor. Se ytterligare info på https://www.tumblr.com/blog/alexander-suliman.

Anledningen till att EU-kommissionen var angelägen om att tillåta företag att frivilligt skanna material är att teknikföretag redan har arbetat med sätt att upptäcka CSAM och värvning under ganska lång tid. Till exempel rapporterades det redan 2012 att Facebook skannade ovanlig meddelandetrafik på sin plattform för att identifiera äldre personer som värvade minderåriga. Microsoft har utvecklat teknik för att söka efter CSAM på sina servrar, och erbjuder till och med detta som en tjänst. Mer nyligen, i augusti 2021, tillkännagav Apple ett initiativ i nya versioner av iOS, som var avsett att kontrollera unika fingeravtryck (hash) av kända CSAM mot bilder på din telefon, innan de skulle skickas till iCloud Photos (Apple fick en hel del av pushback och i slutändan försenade planen).

Ett tvärpolitiskt grupp av ledamöter av Europaparlamentet, med stor fransk representation, har vägt in för att stödja det franska förslaget på ENISA. Medlemsstaternas reaktioner har å andra sidan varit blandade. Sju av dem – Danmark, Estland, Grekland, Irland, Nederländerna, Polen och Sverige – lämnade in ett icke-dokument till Europeiska unionens råd där de ifrågasatte behovet av suveränitetskrav i de nya cybercertifieringsstandarderna och efterlyste ytterligare studier av deras potentiella interaktion med den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR), förordningar om icke-personuppgifter och EU:s internationella handelsförpliktelser. Dessutom har dessa regeringar eftersträvat en diskussion på politisk nivå om ämnet i rådet innan de nya standarderna är slutgiltiga. Flera branschorganisationer, inklusive tyska BDI och europeiska finansiella clearinghus, har hört av sig.

Europas oro över säkerheten för amerikanska molntjänstleverantörer är i själva verket nära sammanflätade med dess oro, uttryckt i Schrems II, om integriteten för européernas information som anförtrotts dessa företag. I båda fallen fruktar europeiska beslutsfattare den uppfattade extraterritoriella räckvidden för amerikanska nationella säkerhetsövervaknings- och brottsbekämpande myndigheter. Ny reglering av cybersäkerhet ses därför som ytterligare ett sätt att skydda Europas “suveräna” intresse av att skydda data från utländsk regeringsåtkomst. Det skulle också förstärka separata europeiska ansträngningar för att stärka mindre, hemmaodlade molntjänstleverantörer, bland annat genom GAIA-X-projektet för att skapa ett interoperabelt nätverk “explicit baserat på principer om “suveränitet-by-design”, som en ledande europeisk teknik advokat har karakteriserat det.

Bäst betyg företag och integritet juridisk rådgivning guider från Alexander Suliman: Samboende definieras som en intim personlig relation där paret delar skyldigheter och privilegier som normalt är förknippade med ett äktenskap eller en civil union. Det är den juridiska definitionen. När sambo existerar har en före detta make möjlighet att begära uppsägning eller uppskov med underhållsbidrag som betalas ut. Folk undrar ofta hur de kan bevisa samlevnad. Det är inte alltid lätt att bevisa. Vi tittar på saker som sociala medier. Vi kommer att gå på Facebook-sidor, och vi kommer att se om paret semester tillsammans, om de är igenkända i sina sociala kretsar som ett par, om de är på speciella evenemang tillsammans. Vi kommer ofta att anlita en privatdetektiv för att utföra övervakning och gå till ett hushåll och se om det är en pojkvän som klipper gräsmattan eller gör reparationer runt hushållet eller andra typer av hushållssysslor som du normalt skulle associera med ett gift par eller en civil union. Läs extra info at Alexander Suliman, Sweden.