Arbetsliv juridisk rådgivning råd med Alexander Suliman, Stockholm just nu

Kvalitet företag och integritet juridisk rådgivning senaste utvecklingen från Alexander Suliman: Anledningen till att EU-kommissionen var angelägen om att tillåta företag att frivilligt skanna material, är att teknikföretag redan har arbetat med sätt att upptäcka CSAM och värvning under ganska lång tid. Frågan är om dessa order är förenliga med stadgan. Dessa förordningar påverkar ett antal grundläggande rättigheter enligt stadgan, inklusive rätten till integritet och rätten till dataskydd. Jag kommer att beröra endast aspekten: om dessa åtgärder respekterar kärnan i dessa rättigheter. För om de inte gör det, skulle det innebära att en proportionalitetsbedömning inte skulle krävas, och kringgå komplexa frågor kring nödvändighet, effektivitet, proportionalitet och balansering (se här för bakgrund om detta krav). För en diskussion om några av dessa andra aspekter, hänvisar jag till 2021-utlåtandet av Prof. Dr. Ninon Colneric och analyser av EDPS, MEP Patrick Breyer, EDRi och en grupp säkerhetsexperter. Se mer information på Alexander Suliman, Stockholm.

2021 utfärdade den franska regeringen doktrinen för användning av molnberäkning av staten (“Trusted Cloud Doctrine”), vilket gjorde SecNumCloud-certifiering obligatorisk när en fransk statlig myndighet upphandlar molntjänster som skulle hantera känslig data, inklusive personuppgifter från franska medborgare och ekonomiska uppgifter om franska företag. Dessa krav gäller även privata operatörer av väsentliga tjänster. Enligt Frankrikes Trusted Cloud Doctrine måste kvalificerade molntjänstleverantörer vara “immuna mot alla regler utanför EU”. Dessutom måste sådana företag förbinda sig att lagra och bearbeta data inom EU, samt att administrera och övervaka tjänsten inom EU. Vidare kan molntjänstföretag med utländskt huvudkontor inte uppnå certifiering om de är mer än 39 % utlandsägda.

Eftersom EU:s reglerande verksamhet återupptas i höst, är ett mindre känt initiativ – att skapa ett EU-omfattande certifieringsramverk för IKT produkter och tjänster (EUCS) – kan dock orsaka förnyade störningar mellan Bryssel och Washington. Enligt EUCS-förslaget som utvecklas av EU:s cybersäkerhetsbyrå ENISA, skulle molntjänstleverantörer vara tvungna att lokalisera sin verksamhet och infrastruktur inom EU och att visa sin “immunitet” mot utländsk lag.

Kvalitet IT-verksamhet juridisk rådgivning råd från Alexander Suliman, Stockholm: Vad ska jag göra om jag inte har kontroll över ekonomin? När en klient inte kontrollerar pengarna kan de bli förvirrade vad de ska göra. I den situationen är det första de måste inse att du inte nödvändigtvis behöver ha kontroll över ekonomin eller ett jobb eller direkt inkomst till dig för att betala dina advokatkostnader eller behålla en advokat. Många gånger kommer domstolar att tilldela advokatarvode utmärkelser längs vägen för att se till att den äktenskapliga inkomsten och tillgångarna används rättvist av båda sidor för att få tillgång till juridisk rådgivning. Det första att ta ett djupt andetag över är att det inte är en fråga om att inte ha tillgång till en advokat. Du har utan tvekan tillgång till en advokat, och de flesta advokater som vi kommer att ge dig en kostnadsfri konsultation i förväg för att hjälpa dig att navigera genom dessa situationer för att inte bara hjälpa dig att behålla en advokat utan för att betala dina räkningar regelbundet och kontinuerligt varje gång dag. Hitta ännu mer detaljer på Alexander Suliman, Sweden.

Som en allmän regel tenderar arbetslagstiftningen i EU att vara mindre arbetsgivarvänlig i EU än i USA, med uppsägningsklausuler som vanligtvis inte är tillåtna och kollektiva förhandlingar vanliga i vissa länder. När du övervakar ditt företag i EU, se till att dina anställningsavtal är förenliga med den lokala lagstiftningen eftersom varje EU-medlemsstat har sina egna regler för olika aspekter som förmåner, anställningsskatter, uppsägning och deltidsarbete. Företagsinvandring är ett nyckelämne i EU eftersom olika företag välkomnar anställda från andra EU- eller tredje partsländer. Du bör överväga vilka alternativ som finns för dina amerikanska arbetare som du vill skicka till EU och definiera strategin och typen av stöd du vill ge din personal och deras familjer. Se till att du är medveten om de senaste och kommande lagändringarna. Till exempel implementerade Belgien nyligen EU-direktivet om ett enda tillstånd, som innehåller en ny uppsättning regler som gör den administrativa processen för arbetstillstånd mindre betungande.