Implantologija stomatološka ordinacija u Banja Luci

Visoki kvalitet zubne ljuskice stomatološka ordinacija: U zaključku, zubar Banja Luka je ključni stručnjak za održavanje oralnog zdravlja. Redoviti posjeti zubaru i održavanje oralne higijene su ključni za očuvanje zdravlja zuba i desni. Posebno ističemo činjenicu da ste upravo Vi veoma važan dio našeg tima, jer uvažavamo sve vaše sugestije i želje i na taj način zajednički pronalazimo najbolja rješenja. Odabir stomatologa je isključivo Vaš izbor, a mi smo tu da Vas uvjerimo da niste pogriješili. Otkrij dodatno detalji u stomatoloska ordinacija Banja Luka.

Poboljšano oralno zdravlje: Jednom kada se zubni implantati integrišu sa vašom viličnom kosti, pružiće dovoljno stimulacije da spreči gubitak kosti. Održavanje pravilne strukture čeljusne kosti je važno jer zadržava prirodan oblik vašeg lica i pomaže u držanju preostalih zuba na mjestu. Također, zubni implantati se ne oslanjaju na druge zube da drže nadomjestak na mjestu kao što to čine djelomične proteze i mostovi. Ovaj dodatni stres dovodi te zube u veći rizik od karijesa i infekcije. Iako zubni implantati ne zahtijevaju posebno održavanje osim redovnog četkanja zuba i zubnog konca, proteze se moraju redovno skidati i čistiti. Ovo možda neće smetati drugima, ali nekim pacijentima može biti nezgodno.

Jesu li vaše biserno bijele boje izgubile sjaj zbog prljavih sivih ili žutih mrlja? Mrlje na zubima mogu se pojaviti kako starimo, ali neke uobičajene namirnice, pića, pa čak i vode za ispiranje usta mogu zamrljati zube. Lijekovi “uradi sam” mogu pomoći u izbjeljivanju zuba, a izbjegavanje supstanci koje boje zube može zaustaviti daljnju promjenu boje. Iskoristite ove tajne za belje zube da vratite svoj sjajan osmeh.

Pazite na slatke lijekove: dječiji lijekovi mogu biti aromatizirani i slatki. Ako se zalijepe na zube, povećava se mogućnost nastanka karijesa. Djeca koja uzimaju lijekove za hronična stanja kao što su astma i srčani problemi često imaju veću stopu propadanja. Podsjetite svoje dijete da dva puta dnevno pere zube s fluorom pasta za zube pune dvije minute koja ne samo da se bori protiv karijesa i jača zube, već i daje starijoj djeci samopouzdanje da imaju svjež dah. Električna četkica mogla bi učiniti četkanje zuba zabavnijim za predtinejdžere. Čišćenje koncem je izuzetno važno u ovom trenutku jer je većina trajnih zuba izbila, a čišćenje između njih pomoći će spriječiti karijes i održati njihova usta svježima. Ohrabrite djecu koja se bave sportom da nose štitnike za usta kako bi zaštitili svoje zube od ozljeda. Make surDjeca koja nose aparatić za zube koriste električnu četkicu i vrlo temeljito čiste konac kako bi izbjegli bijele mrlje na zubima kada se aparatić skine.

“Intrinzično izbjeljivanje” se odnosi na izbjeljivanje dentina, ili unutrašnjeg dijela zuba, koji upija gel vodonik peroksida (koji se također naziva gel za izbjeljivanje ili izbjeljivač) i postaje svjetliji. Kada se peroksid koristi za izbjeljivanje zuba, on proizvodi slobodne radikale koji se potom vežu za najtamnije pigmente u prostorima između čunjeva cakline. Slobodni radikali fizički skupljaju molekule pigmenta, što smanjuje tamnost pigmenta. Osim toga, smanjenje pigmenta znači da i oni reflektiraju manje svjetla.

Izbjegavajte slatku hranu. Kada bakterije u ustima razgrađuju jednostavne šećere, proizvode kiseline koje mogu erodirati zubnu caklinu, otvarajući vrata karijesu. Slatka pića, uključujući bezalkoholna i voćna pića, predstavljaju posebnu prijetnju jer ih ljudi pijuckaju, podižući nivo kiseline tokom dužeg vremenskog perioda. Ljepljive bombone su još jedan krivac, jer se zadržavaju na površini zuba.

Implantologija je najmlađa grana u stomatologiji, ali i grana koja najbrže napreduje. U današnje vrijeme uspješnost ugradnje implanata je 99%. Ugradnja implanata je danas rutinska operacija i obavlja se veoma brzo. Koliko zuba je potrebno za jedan dentalni most, toliko i implanata treba ugraditi za most na implantima. Zubne krunice na implantima se najčešće ne vezuju za zubne krunice na prirodnim zubima, a samo u određenim slučajevima je moguće njihovo vezivanje. Takođe je moguće raditi i proteze na zubnim implantima. Pronađi dodatno detalji na drcavic.com.