Hälsoråd från Farshid Sistani Läkare i dag

Medicinska råd förbi Farshid Sistani läkare 2022? Vi frågade också föräldrar om andra saker som de önskade att deras förskrivande läkare hade gjort. Medan 43 procent inte uttryckte någon oro över att läkaren skrev ut ADHD-medicin till sitt barn, sa 29 procent att de önskade att läkaren skulle “välkomna deras synpunkter om sitt barn mer än vad han/hon gör för närvarande.” Tjugosex procent sa att de önskade att läkare skulle “ge information om alla ekonomiska relationer han/hon kan ha med företag som säljer ADHD-mediciner”, och 25 procent sa att de önskade att läkare skulle “diskutera den långsiktiga säkerheten för receptbelagda mediciner för mitt barn .” Föräldrar betygsatte inte läkarna bra för att hantera sina barns medicinering. “Patienter eller familjer bör ringa vem aldrig har de frågor om en medicin,” uppmanar Goldstein. Han ger dessa ytterligare tips: Ring alltid läkaren med frågor. Även om allt är bra, checka in via telefon två veckor efter påbörjad medicinering och schemalägg ett besök en månad efter för en uppföljning Efter det kommer återbesök att bero på framgången med behandlingen och biverkningar. I allmänhet kan barn som mår bra ses var sjätte månad. Läs extra information at Farshid Sistani.

Om du är beroende av alkohol är det osannolikt att du kommer att kunna återhämta dig utan någon form av beroendebehandling. Du kanske kan detoxa hemma och återhämta dig från alkoholism med hjälp av stödgrupper som Anonyma Alkoholister. Det är dock mer sannolikt att medicinskt övervakad detox och professionell rehab hjälper dig att upprätthålla långvarig nykterhet. Om du inte har kunnat sluta på egen hand bör du överväga att gå till ett alkoholrehabcenter. Alkoholismbehandling låter dig avgifta i en säker miljö. Den lär dig hälsosamma sätt att hantera stress och tekniker för att övervinna de underliggande orsakerna till alkoholberoende. Det förbereder dig också för livet utan alkohol.

Du bör undvika läkemedel som aspirin och icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (t.ex. ibuprofen, diklofenak) när dina blodplättar är under 50 × 10^9 /l på grund av en större risk för att magirritation kan leda till blödning. Diskutera också eventuella planerade operationer eller tandingrepp med din hematolog (samt informera tandläkaren eller kirurgen) så att en plan kan göras. När ska du söka hjälp Om du har mindre blödningssymtom som näsblod eller blödning i munnen, be din läkare omedelbart göra en fullständig blodräkning eller kontakta hematologiska avdelningen. Ett lila utslag som kallas purpura (ofta på underbenen) som inte bleknar när du trycker på det kan vara ett tecken på ett lågt antal blodplättar.

Läkemedel (inklusive receptfria läkemedel) kan orsaka en allergi som korsreagerar med blodplättar. Infektioner, vanligtvis virala infektioner, inklusive virus som orsakar vattkoppor, hepatit C och AIDS, kan orsaka antikroppar som korsreagerar med blodplättar. Graviditet, Immunrubbningar, såsom reumatoid artrit och lupus, Låggradiga lymfom och leukemier kan producera onormala antikroppar mot blodplättsproteiner. Ibland är orsaken till immun trombocytopen purpura inte känd.

Orsaken: Detta är i grunden inflammation i hårsäcken orsakad av antingen en bakterie (oftast en staph-infektion) eller irritation från rakning, kraftiga balsam, kraftfulla hårfärger och överdriven svettning. Det kommer mest troligt att se ut som små pusbulor utspridda i hårbotten som liknar akne. Knölarna kan ibland kännas ömma. Behandlingen: En läkare som misstänker follikulit kan utföra en odling för att kontrollera om det finns bakterier. Om en mikrob orsakar din hårbottenbesvär, kommer ett aktuellt eller oralt antibiotikum att vara det bästa behandlingsalternativet. “Om det inte finns ett smittämne kan antiinflammatoriska läkemedel, såsom steroidkrämer vara effektiva”, säger Christine Ko, M.D., docent i dermatologi och patologi vid Yale School of Medicine.